2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>

Kymmenen vuotta elämän vettä |Sininen Ardbeg-tasting Pikkulinnussa 27.10. | Kevättä kiinni ottaessa | Maistelun mallia pää alaspäin | Mikkeliin perustettiin viskiklubi


Kymmenen vuotta elämän vettä

Suomen Mallaswhiskyseura kokoontui 22. marraskuuta 2008 ravintola Blue Peteriin Helsingin Lauttasaareen viettämään kymmenvuotista taivaltaan. Paikalle saapui lumisateen, kirpeän pikkupakkasen ja säkkipillimusiikin saattelemana kuutisenkymmentä seuran jäsentä sekä valikoitu joukko kutsuvieraita.

Illan aloitti tervetuliaisdrinkkinä tarjoiltu tynnyrivahvuinen versio Glenlivetin tislaamon 16-vuotiaasta, kylmäsuodattamattomasta Nadurra-viskistä. Omenainen, hieman sitrusmainen ja voimakkaan maltainen viski kirvoitti ihmisten kielenkannat jo alkuillasta iloiseen seurusteluun ja jutusteluun.


Toni Immonen ja seuran "kiltit" miehet Timo McAaltonen sekä Jokke Merimaa viskikeskustelun pauloissa.

Seuran presidentin ja pääsihteerin toivotettua vieraat tervetulleeksi päästiin käsiksi illan pääohjelmaan, eli maittavaan ruokailuun. Alkuruokana tarjotun savuporolla ja viskillä terästetyn metsäsienikeiton maku oli vähintäänkin herkullinen ja sitä siivittämässä oli mukavan rapsakasti humaloitu Savonniemen oluttehtaan Huvila Joutsen.


Presidentti Antti Tuurala juhlapuheen pidossa


Alkuruoan jälkeisestä savuisesta välidrinkistä vastasi Laphroaigin tislaamon Quarter Cask -viski, jonka päälle nautittu häränfilee ja savustettu lohi saivat kaverikseen yhteensopivaksi todetun Vakka-Suomen panimon Prykmestar-savuoluen. Jälleen kerran kiitokset mainiosta ja onnistuneesta pääruoasta Blue Peterin keittiöön!

Pääruoan jälkeen olikin vuorossa seuran presidentin puhe, joka käsitteli mallaswhiskykulttuurin asemaa Suomessa ja pureutui sen tulevaisuudennäkymiin. Toivelistalle mahtuivat monipuolisempi tarjonta sekä aktiivisempi ote maahantuojilta. Myös mallaswhiskyyn liittyvän kulttuurin muutoksiin paneuduttiin.

Jälkiruokana tarjottiin suussa sulavia suklaakonvehteja. Niiden kyytipoikana oli seuraa varten erikseen pullotettu erä bourbon-tynnyrissä kypsytettyä, paksua, tummaa ja jopa siirappista Huvilan Dessert Stoutia, jonka riittoisuus yllätti monet vieraat. Todettiinpa, että lasillinenkin olisi yhdellä kertaa riittänyt ja pullo olisi ollut mukava saada täytenä mukaan. Ehkäpä sitten ensi kerralla! Joka tapauksessa nytkin juoma maittoi ja oli mauiltaan monivivahteinen ja maukas kokemus.

Jälkiruokaviskeistä vastuun kantoivat Highland Parkin 18-vuotias sherryinen ja aavistuksen savuinen herkku sekä Ardbegin tislaamon tynnyrivahvuinen Renassaince. Näitä jaloja juomia maistellessa pääsihteeri Seppo Siika-aho esitteli seuran painotuoreen historiikin, johon oli koottu tapahtumia ja asiaa menneiden kymmenen vuoden varrelta.


Ilta jatkui mukavissa seurustelun merkeissä ja ainakin allekirjoittaneen puolesta oli ilo nähdä paikalla myös täysin uusia mallaswhiskyseuran jäseniä. Erityiskiitos kuuluu juhlien järjestelyistä vastanneille Ilkka Ruposelle ja Vesa Salmiselle, jotka olivat nähneet järjestelyiden eteen valtavasti vaivaa ja uhranneet aimo annoksen myös vapaa-aikaansa onnistuneiden juhlien järjestämiseksi. Haluan myös välittää seuran kiitokset yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat maittavan tarjonnan.

Seuran kymmenen ensimmäistä toimintavuotta saivat ansaitsemansa juhlan. Siitä suurin kiitos kuuluu kaikille juhlavieraille, jotka loivat tapahtumaan lämminhenkisen, iloisen, meidän seuramme näköisen ja tuntuisen tunnelman!Antti Tuurala

Kuvat: Olli Karhu

Iloiset viskisiepot Ilkka Ruponen ja Mika Jansson skoolaavat kymmenvuotiaalle Suomen Mallaswhiskyseuralle


Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel