2013 >> 2012 >> 2011 >> 2010 >> 2009 >> 2008 >> 2007 >> 2006 >> 2005 >> 2004 >> 2003 >>

Glenfarclas ja vuosikokous – Nautintojen yhdistelmä

Suomen Mallaswhiskyseuran vuoden 2013 vuosikokouksessa oltiin sen kuuluisan jännän, tai ehkä enemmänkin kirjan äärellä. Vanha tuttu vuosikokouspaikka oli remontin uhrina, joten tällä kertaa kokoonnuimme perinteistä poiketen kirjatyöntekijöiden liiton kokoustiloissa tekemään suuria päätöksiä.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset vuosikokousasiat. Seuran viime vuosi oli kokouksen avanneen presidentti Mika Janssonin sanoin ollut tapahtumientäyteinen jota tuki myös vuosikertomuksen sisältö. Pääkaupunkiseudulla ja paikallisklubien vaikutusalueella oli järjestetty lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia joissa oli maisteltu niin kummallisia omituisuuksia eri puolilta maailmaa kuin ihka aitoja skotlantilaisia mallasviskejä.

Seuran vetämistä jatkaa tänäkin vuonna Mika Jansson, joka valittiin yksimielisesti seuran presidentiksi. Pääsihteerinä jatkaa vanha kettu, eli Siika-ahon Seppo.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Marko Bunn, Linda Hackman, Sanna Karmakka, Janne Mikkola, Leevi Myllymäki, Markku Palokangas sekä Ilkka Ruponen. Hallituksen varajäseninä tulevana toimintakautena toimivat Jarmo Halmeenkari, Jani Hellgren, Sami Karmakka, Raija Koskivaara, Tero Muhonen sekä Daniel Pejak.

Glenfarclas – perheyritys henkeen ja vereen

Vuosikokouksen jälkeisen tastingin teemana oli Glenfarclas. Saimme vieraaksemme tastingiä vetämään Brew Seekerin Janne Lehtisen, joka on tehnyt tislaamon kanssa yhteistyötä aina vuodesta 2000. Jannen vetämän tastingin kruununa oli 40-vuotias Glenfarclas, jolla poikkeuksellisesti aloitimme tastingin. Iäkästä ja hienosti kehittynyttä viskiä kun on turha hukata nuorempiensa jalkoihin.

Rungoltaan vahva, tislaamolle vahvoja ominaispiirteitä omaava viski hersytti yleisöstä hyväksyviä kommentteja. Useampikin paikalla olleista pääsi varmasti maistamaan itseään vanhempaa viskiä, joka on aina hieno elämys.

Settiä jatkettiin tynnyrivahvalla Glenfarclas 105:llä. Kyseisen viskin meriitiksi voitaneen lukea, että se oli maailman ensimmäinen tynnyrivahvana yleiseen myyntiin pullotettu viski. Viskit esitelleen Janne Lehtisen mukaan kyseessä on mainio eräreissujen viski. Mitäpä sitä vettä turhaan mukanaan viskin seassa kantamaan!

Seuraavaksi maisteluun pääsi tislaamon väen oma suosikki. 15-vuotias tisle oli helppo, mutta harteikas tisle. Jos arki-iltana tekee mieli ottaa se yksi, niin tässäpä mitä vaivattomin vaihtoehto.

Viimeisenä tislaamon pullotteista maistelimme 21-vuotiaan version. Jälkiruokaviskiksikin sopiva tisle tarjoilee tislaamon kevyempää, mutta silti täyteläistä profiilia jossa iän tuoma tasapaino maistuu silti viemättä viskiltä sitä särmää jota mukavaan makukokemukseen vaaditaan.

---

Seuran tulevana vuonna tullaan kiinnittämään erityistä huomiota paikallisklubeihin, joita halutaan aktivoida entisestään. Seura myös jatkaa oman erinomaisen vastaanoton saanutta Whisky Bulletinin julkaisua. Vuosikokouksessa tuotiin myös selvästi esille, että jäseniltä halutaan entistä enemmän palautetta siitä minkälaista toimintaa halutaan järjestää. Olkaa siis entistä aktiivisempia seuran hallituksen suuntaan! Sähköposti tavoittaa.

Myös seuran kotisivut ovat tulevan vuoden aika uudistumassa. Kannattaa jo nyt tämän tutuksi tulleen osoitteen lisäksi käydä lisäämässä valmiiksi selaimen suosikkeihin osoite www.smws.fi. Eikä pidä unohtaa seuran omaa Facebook-ryhmää joka löytyy oman seuramme nimellä!

2.3.2011

--Antti Tuurala, paavi Benedictus XVI:tä mukaillen - emeritus-presidentti

Hukassa? Katso sivukarttaa Linkit English Svenska Eesti Keel